Ulkoliikuntapaikat

Urheilukenttä ja ympäristö

Kartta 

Joroisten urheilukenttä sijaitsee urheilutalon vieressä osoitteessa Mutalantie 14 79600 Joroinen. Urheilukentältä löytyy hiekkatekonurmi päällysteinen yleiskenttä, jolla on pesäpallo- ja jalkapallokenttien rajat. 

 

Yleisurheilumahdollisuuksista kentältä löytyy juoksumatkojen lisäksi pituushyppypaikka, korkeuspaikka sekä kuula- ja kiekkoringit. 

 

Kentän päädystä lähtee 5km:n valaistu kuntorata. Kuntoradan päällysteenä on kivituhka. Talvella kuntoradalla on laadukas ja hyvin hoidettu hiihtolatu. Joroisten kunnassa on päätetty, että mikäli luonnon lunta ei vuodenaikaan nähden tule normaalisti ja pakkasta riittää, tehdään kuntoradalle 1-3km:n pituinen ensilumen latu. 

 

Urheilukentän päädyssä kuntoradan alussa sijaitsee skeittiparkki. Kysymyksessä on asfaltoitu alue, jolla on muutamia erilaisia skeittaukseen soveltuvia apuvälineitä ja skeittiramppi.

 

Urheilukentän päädyssä on monipuolisia kuntoliikuntavälineitä. Kuntoiluvälineet ovat käyttäjien vapaassa käytössä ympäri vuoden.

 

Urheilutalon läheisyydessä sijaitsee jääkiekkokaukalo ja vapaaluistelualue. Jääalueita hoidetaan hyvin ja niitä jäädytetään heti kun sää antaa myöten. Usein Joroisissa luistellaan ensimmäisen kerran jo muutaman päivän pakkasjakson jälkeen. Kaukalon päädyssä sijaitsee pienemmille soveltuva vapaaluistelualue.

 

Urheilukentän päädystä löytyy kaksi kilpatason beachvolleykenttää. Kentät ovat kaikkien vapaassa käytössä.

 

 

Koulun lähiliikuntapaikka

Joroisten yhtenäiskoulun piha-alueelta koulujen välistä löytyy lähiliikuntapaikka. Kysymyksessä on hiekkatekonurmipäällysteinen monipeliareena, johon voit varata vuoroja kaukalon päädyssä olevasta listasta. Paikka on maksuton ja siinä voi pelata esim. jalkapalloa tai tennistä.

 

Frisbeegolfradat

Rapilan frisbeegolfrata on 6-väyläinen helppo puistorata. Lisätietoja radasta sekä ratakartta löytyvät linkistä: http://frisbeegolfradat.fi/rata/rapilan-puistorata/

 

Kanavan frisbeegolfrata sijaitsee osoitteessa Kotkatlahdentie 186. Alueella on hyvätasoinen 18-väyläinen hoidettu frisbeegolfrata. Rata on hyvin ylläpidetty ja siisti. Lisätietoja radasta osoitteesta: http://frisbeegolfradat.fi/rata/kanavan-frisbeegolf/

 

Kotkatharjun frisbeegoflrata on avattu käyttöön syksyllä 2016. Kun radan yhdistää Kanavan rataa, tulee mittaa yhteensä 36-väylää, joka on toistaiseksi pisin rata Suomessa. Kotkatharjun luokitus on AAA3, joka tarkoittaa kansainvälisen kilpatason rataa. Väylien keskimitta on yli 140m. 

 

Kaitaisten frisbeegolfrata on avattu käyttöön kesällä 2016 ja se löytyy osoitteesta Kaitaistentie 422 79690 Kaitainen. Rata on 9-väyläinen keskitasoinen siisti frisbeegolfrata.
 

Uimarannat

Joroisten kunta ylläpitää kolmea uimarantaa: Kolpan uimarantaa (Tuohilahdentie 132 79600 Joroinen), Venesataman uimarantaa (Lentokentäntie 107 79600 Joroinen) ja Paavalinkiven uimarantaa (Paavalintie 12 78880 Kuvansi). Kolpan uimarannalle on 

kunnostettu keväällä 2016 beachvolleykenttä, joka on kaikkien käytössä. Lisäksi kunnasta löytyy eri kylien ylläpitämiä uimarantoja. 
 

Kotkanpolku

7 km:n pituinen Kotkanpolku (luontopolku) kulkee vaihtelevassa maastossa Kotkatharjun ulkoilualueella (Kotkatlahdentie 186 79600 Joroinen). Hallitsevia ovat kivikauden muokkaamat harjut. Polun opasteita kunnostetaan kesän/syksyn aikana.
Kartta
 

Kuvansin kuntorata

Kuvansin kuntoradasta (Kuvansintie 6 78880 Kuvansi) valaistua osuutta on 1,5 km. Kuntorataa on kunnostettu vuosina 2015 ja 2016.
 

Kuvansin nurmikenttä

Kuvansissa (Kuvansintie 6 78880 Kuvansi) on nurmikenttä, joka mahdollistaa esim. jalkapallon pelaamisen ja yleisurheilun harjoittamisen (300 m, 4 rataa).
 

Kuvansin kaukalo

Kuvansin kaukalo (Kuvansintie 6 78880 Kuvansi) on asfaltoitu ja se on kaikkien käytössä.
 

Pyöräreitit

Pyörällä päästään-hankkeen myötä kuntaan on suunniteltu kolme eri pituista karttaan merkittyä pyöräreittiä. 

Kiintorastit 

Urheilutalon (Mutalantie 14 79600 Joroinen) ympäristössä on kiintorastiverkosto. 

Talvi-/avantouinti

1.10.-30.4. Kolpan majan saunaranta, Tuohilahdentie 163, 79600 Joroinen

Saunamahdollisuus:
tiistaisin klo 17.00-19.15 (miehet), klo 19.15- (naiset)
torstaisin klo 16.00-19.30 (naiset), klo 19.30- (miehet)
Käyttäjät itse huolehtivat saunan lämmityksestä.

Avainmaksu 22,00 €/perhe/vuosi.
Avaimen saa kunnanviraston vaihteesta viraston aukioloaikoina.
Lisätietoja: puh. 040 520 5102/vapaa-aikatoimisto

Ladut ja muut talviliikuntapaikat

Latuyleiskartta 
Kanavan ladut 
Latujen kunnostuksen seuranta

Muut talviliikuntapaikat

 

Muista liikuntapaikoista voit tiedustella