Sosiaalipäivystys

Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys

Kuopion sosiaalipäivystys palvelee virka-ajan ulkopuolella arkisin klo 15.00-8.00 ja viikonloppuna perjantaista klo 15.00 maanantaihin klo 8.00 sosiaalipäivystyksellisissä asioissa seuraavien kuntien asukkaita ja alueella oleskelevia: Joroinen, Kaavi, Leppävirta, Rautalampi, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vesanto.

Sosiaalipäivystyksen palvelut on tarkoitettu kaikenikäisille ja kaikille asiakasryhmille, jotka tarvitsevat kiireellistä hoivaa, turvaa ja apua erilaisissa kriisi- ja sosiaalisissa hätätilanteissa virka-ajan ulkopuolella Kuopion sosiaalipäivystyksen toiminta-alueella. Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä, eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä toteutetaan sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalialan ammattilaisen antamaa päivystystoimintaa, joka perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Kuopion sosiaalipäivystykseen saa yhteyden hätäkeskuksen kautta numerosta 112.

Virka-aikana 8-16 voi ottaa yhteyttä myös Joroisten sosiaalitoimistoon, yhteystiedot löydät täältä.

Kuopion turvakoti vastaa ympäri vuorokauden puh. 017 183 393 lähisuhdeväkivaltaan liittyvän turvan, ohjauksen ja neuvonnan tarjoamisesta.