Ajankohtaiset tiedotteet

TERVEYSASEMAN TOIMINTA KESÄAIKANA 2018

Tarkemmat aukioloajat löydät tästä

Joroinen mukana StopDia-tutkimushankkeessa

 

StopDia-tutkimushankeessa selvitetään, miten tyypin 2 diabetesta ehkäistään mahdollisimman tehokkaasti nykyisessä ja muuttuvassa Suomessa. Tutkimuksessa etsitään muun muassa Joroinen-Varkaus  -alueelta henkilöitä, joilla on kohonnut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Kannustamme joroislaisia testaamaan oman diabetesriskinsä osoitteessa http://www.stopdia.fi Mukaan tutkimukseen voivat päästä tutkimusalueilla asuvat 18-70-vuotiaat, joilla on kohonnut riski sairastua, mutta ei kuitenkaan diabetesta.

 

Tyytyväisyys terveysaseman palveluun, maaliskuu 2018

 

Terveysaseman vastaanotolla on käytössä asiakastyytyväisyyttä mittaava HappyOrNot -palvelu. Asiakkaista 86 % on kokenut käyntinsä positiivisena vastaanotolla ja päivytyksessä sekä hammashoitolassa. Palautteen on antanut 104 asiakasta.

 

Hoitotakuun toteutuminen

Ensiapuun ja kiireelliseen hoitoon on päästävä heti potilaan asuinpaikasta riippumatta. Kiireellistä hoitoa varten terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on päivystysvastaanotot.

Kiireetöntä hoitoa tarjotaan kunnan asukkaille terveyskeskuksissa. Hoitoon pääsylle on taattu tietyt määräajat. Jos terveyskeskus tai sairaala ei voi tarjota hoitoa säädetyssä ajassa, niiden on hankittava se muualta. Terveysaseman hoitoon pääsy raportti tammikuu-maaliskuu 2018/nro 1.

 

Hyvä tietää -punkkiasiaa

Punkkien levittämistä taudeista yleisin on borrelioosi, jota vastaan ei ole rokotetta. Tärkeintä on välttää punkinpuremia pitämällä pitkässä, kosteassa ruohossa kumisaappaita ja pitkiä housuja. Jos punkin saaminen on ollut mahdollista, pitää koko iho tarkistaa illalla.  Lapsilta on tutkittava myös päänahka.

TBE eli puutiaisaivokuumetta vastaan on rokote, jota suositellaan henkilöille, jotka oleskelevat tai asuvat pysyvästi alueella, jossa riski sairastua puutiaisaivotulehdukseen on merkittävä. Puutiaisaivotulehdus tarttuu punkin puremasta. Suomessa taudin voi saada vain maantieteellisesti rajatuilla alueilla. Lisätietoa saat terveysaseman vastaanotolta.