Ajankohtaiset tiedotteet

Kausi-influenssan rokotuspäivät v. 2018:

 

Keskiviikko 14.11. klo 8-16 terveysasemalla ja Kuvansin koululla

Keskiviikko 21.11. klo 8-16 terveysasemalla ja kirkonkylän koululla (koululaiset ja opiskelijat)

Keskiviikko 28.11. klo 8-16 terveysasemalla

Tiedustelut terveysaseman neuvonnasta, puh. 044 444 2534.

Lisätietoa influenssarokotuksesta löytyy täältä .

 

Lohkesiko hammas? Irtosiko täyte? Nyt voit varata ajan hammashoitolaan netissä!

Nyt on helppo varata aika hammaslääkärille lohkeaman korjausta varten Kansalaisen terveyspalvelun kautta. Ajanvaraus onnistuu tästä.

Lisätietoja hammashoitolan ajanvarausnumerosta 017-579 6500.

 

Myrkytystietokeskuksen uusi palvelunumero

Myrkytystietokeskus vastaa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Uusi Myrkytystietokeskuksen ilmainen puhelinnumero on 0800 147 111 . Myrkytystietokeskuksen internetsivuille pääset tästä .

 

 

Tyytyväisyys terveysaseman palveluun, heinäkuu 2018

Terveysaseman vastaanotolla on käytössä asiakastyytyväisyyttä mittaava HappyOrNot -palvelu. Asiakkaista 91 % on kokenut käyntinsä positiivisena vastaanotolla ja päivytyksessä sekä hammashoitolassa. Palautteen on antanut 74 asiakasta.

 

Hoitotakuun toteutuminen

Ensiapuun ja kiireelliseen hoitoon on päästävä heti potilaan asuinpaikasta riippumatta. Kiireellistä hoitoa varten terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on päivystysvastaanotot.

Kiireetöntä hoitoa tarjotaan kunnan asukkaille terveyskeskuksissa. Hoitoon pääsylle on taattu tietyt määräajat. Jos terveyskeskus tai sairaala ei voi tarjota hoitoa säädetyssä ajassa, niiden on hankittava se muualta. Terveysaseman hoitoon pääsy raportti huhti-elokuu 2018 .

                                                                                                     

Joroinen mukana StopDia-tutkimushankkeessa 

StopDia-tutkimushankeessa selvitetään, miten tyypin 2 diabetesta ehkäistään mahdollisimman tehokkaasti nykyisessä ja muuttuvassa Suomessa. Tutkimuksessa etsitään muun muassa Joroinen-Varkaus  -alueelta henkilöitä, joilla on kohonnut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Kannustamme joroislaisia testaamaan oman diabetesriskinsä osoitteessa http://www.stopdia.fi Mukaan tutkimukseen voivat päästä tutkimusalueilla asuvat 18-70-vuotiaat, joilla on kohonnut riski sairastua, mutta ei kuitenkaan diabetesta.

                                                                                       

Hyvä tietää -punkkiasiaa

Punkkien levittämistä taudeista yleisin on borrelioosi, jota vastaan ei ole rokotetta. Tärkeintä on välttää punkinpuremia pitämällä pitkässä, kosteassa ruohossa kumisaappaita ja pitkiä housuja. Jos punkin saaminen on ollut mahdollista, pitää koko iho tarkistaa illalla.  Lapsilta on tutkittava myös päänahka.

TBE:tä eli puutiaisaivokuumetta vastaan on rokote, jota suositellaan henkilöille, jotka oleskelevat tai asuvat pysyvästi alueella, jossa riski sairastua puutiaisaivotulehdukseen on merkittävä. Puutiaisaivotulehdus tarttuu punkin puremasta. Suomessa taudin voi saada vain maantieteellisesti rajatuilla alueilla. Lisätietoa saat terveysaseman vastaanotolta.