Ajankohtaiset tiedotteet

 

Röntgen suljettu 20.1.2019 saakka.

Kuvaukset Varkauden sairaalan röntgenissä.

 

Mammografiaseulonnat v. 2019

Tänä vuonna seulontoihin kutsutaan seuraavina vuosina syntyneet: 1951, 1953, 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967, 1969.

Jokaiselle seulontaan kuuluvalle tulee henkilökohtainen kutsu. Seulontakuvaukset tehdään Varkauden sairaalan röntgenosastolla osoitteessa Savontie 55. Kuvaukset aloitetaan viikolla 6.

Kunkin ikäluokan kuvaus tehdään noin kahden vuoden kuluttua edellisestä.

 

 

Lohkesiko hammas? Irtosiko täyte? Nyt voit varata ajan hammashoitolaan netissä!

Nyt on helppo varata aika hammaslääkärille lohkeaman korjausta varten Kansalaisen terveyspalvelun kautta. Ajanvaraus onnistuu tästä.

Lisätietoja hammashoitolan ajanvarausnumerosta 017-579 6500.

 

Myrkytystietokeskuksen uusi palvelunumero

Myrkytystietokeskus vastaa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Uusi Myrkytystietokeskuksen ilmainen puhelinnumero on 0800 147 111 . Myrkytystietokeskuksen internetsivuille pääset tästä .  

 

 

 

Tyytyväisyys terveysaseman palveluun, joulukuu 2018

Terveysaseman vastaanotolla on käytössä asiakastyytyväisyyttä mittaava HappyOrNot -palvelu. Asiakkaista 86 % on kokenut käyntinsä positiivisena vastaanotolla ja päivystyksessä sekä hammashoitolassa. Palautteen on antanut 105 asiakasta.

 

 

Hoitotakuun toteutuminen

Ensiapuun ja kiireelliseen hoitoon on päästävä heti potilaan asuinpaikasta riippumatta. Kiireellistä hoitoa varten terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on päivystysvastaanotot.

Kiireetöntä hoitoa tarjotaan kunnan asukkaille terveyskeskuksissa. Hoitoon pääsylle on taattu tietyt määräajat. Jos terveyskeskus tai sairaala ei voi tarjota hoitoa säädetyssä ajassa, niiden on hankittava se muualta. Terveysaseman hoitoonpääsyraportti syys-joulukuu 2018 löytyy tästä.

                                                                                                     

Joroinen mukana StopDia-tutkimushankkeessa 

StopDia-tutkimushankeessa selvitetään, miten tyypin 2 diabetesta ehkäistään mahdollisimman tehokkaasti nykyisessä ja muuttuvassa Suomessa. Tutkimuksessa etsitään muun muassa Joroinen-Varkaus  -alueelta henkilöitä, joilla on kohonnut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Kannustamme joroislaisia testaamaan oman diabetesriskinsä osoitteessa http://www.stopdia.fi . Mukaan tutkimukseen voivat päästä tutkimusalueilla asuvat 18-70-vuotiaat, joilla on kohonnut riski sairastua, mutta ei kuitenkaan diabetesta.