Ajankohtaiset tiedotteet

Kesäajan reseptien uusimiset ym. asiat:

Terveysasemalta toivomme, että reseptien uusimiset ja kontrolliverikokeita edellyttävät asiat kuntalaiset pyrkisivät hoitamaan mahdollisimman pitkälle kuntoon ennen kesälomakautta touko- ja kesäkuun aikana.

Hoitotarvikejakelun asiakkaiden toivomme myös hakevan tarvikkeita hyvissä ajoin ennen kesälomakautta hoitotarvikevastaavalta vastaanotosta.

 

Kutsuntatarkastukset v. 2019

Tänä vuonna kutsuntatarkastukset järjestetään Joroisten terveyskeskuksessa huhti-toukokuun aikana. Tarkastukseen kuuluvat saavat kutsun postitse.

 

Sähköinen asiointi laajenee suun terveydenhuoltoon

Sähköisen asioinnin (Klinik) kautta voit hakeutua hoitoon Joroisten hammashoitolaan seuraavissa asioissa:

- uusi suun, hampaiden tai ikenien vaiva

- ennalta sovittu kontrollikäynti

- hammastarkastus ja hammaskiven poisto

- oikomiskoje rikki tai muu asia

Sähköiseen asiointiin pääset hammashoitolan sivuilta.

HUOM! Sähköinen asiointi on mahdollista vain hammashoitolaan liittyvissä asioissa.

  

Lohkesiko hammas? Irtosiko täyte? Korjausta varten voit varata ajan hammashoitolaan netissä!

Nyt on helppo varata aika hammaslääkärille lohkeaman korjausta varten Kansalaisen terveyspalvelun kautta. Samasta paikasta voit varata myös ajan suuhygienistille tutkimukseen tai hammaskiven poistoon. Ajanvaraus onnistuu tästä.

Lisätietoja hammashoitolan ajanvarausnumerosta 017-579 6500.

 

Mammografiaseulonnat v. 2019

Tänä vuonna seulontoihin kutsutaan seuraavina vuosina syntyneet: 1951, 1953, 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967, 1969.

Jokaiselle seulontaan kuuluvalle tulee henkilökohtainen kutsu. Seulontakuvaukset tehdään Varkauden sairaalan röntgenosastolla osoitteessa Savontie 55. Kuvaukset aloitetaan viikolla 6.

Kunkin ikäluokan kuvaus tehdään noin kahden vuoden kuluttua edellisestä.

 

Myrkytystietokeskuksen uusi palvelunumero

Myrkytystietokeskus vastaa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. Uusi Myrkytystietokeskuksen ilmainen puhelinnumero on 0800 147 111 . Myrkytystietokeskuksen internetsivuille pääset tästä .  

 

 

Tyytyväisyys terveysaseman palveluun, huhtikuu 2019

Terveysaseman vastaanotolla on käytössä asiakastyytyväisyyttä mittaava HappyOrNot -palvelu. Asiakkaista  95% on kokenut käyntinsä positiivisena vastaanotolla ja päivystyksessä sekä hammashoitolassa. Palautteen on antanut 82 asiakasta. 

 

Hoitotakuun toteutuminen

Ensiapuun ja kiireelliseen hoitoon on päästävä heti potilaan asuinpaikasta riippumatta. Kiireellistä hoitoa varten terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on päivystysvastaanotot.

Kiireetöntä hoitoa tarjotaan kunnan asukkaille terveyskeskuksissa. Hoitoon pääsylle on taattu tietyt määräajat. Jos terveyskeskus tai sairaala ei voi tarjota hoitoa säädetyssä ajassa, niiden on hankittava se muualta. Terveysaseman hoitoonpääsyraportti tammi-huhtikuu 2019 löytyy tästä.

 

Terveysneuvonta- ja neulanvaihtopiste LINKKI

Varkaudessa sijaitseva LINKKI on matalan kynnyksen terveysneuvontapaikka suonensisäisesti huumeita käyttäville. LINKKIin voit tutustua tästä.  LINKIssä voit asioida nimettömänä ja mm. vaihtaa käytetyt ruiskut ja neulat puhtaisiin.              

                                                                                   

Joroinen mukana StopDia-tutkimushankkeessa 

StopDia-tutkimushankeessa selvitetään, miten tyypin 2 diabetesta ehkäistään mahdollisimman tehokkaasti nykyisessä ja muuttuvassa Suomessa. Tutkimuksessa etsitään muun muassa Joroinen-Varkaus  -alueelta henkilöitä, joilla on kohonnut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Kannustamme joroislaisia testaamaan oman diabetesriskinsä osoitteessa http://www.stopdia.fi . Mukaan tutkimukseen voivat päästä tutkimusalueilla asuvat 18-70-vuotiaat, joilla on kohonnut riski sairastua, mutta ei kuitenkaan diabetesta.