Eläinlääkintä ja löytöeläimet

Eläinlääkintä

Eläinlääkintähuollon palvelut Joroisten kunnalle tuottaa Keski-Savon ympäristötoimi.

Eläinlääkärit huolehtivat arkipäivisin klo 8 - 16 tuotanto- ja lemmikkieläinten perusterveydenhoidosta. Eläinlääkärit toimivat myös eläinsuojeluviranomaisina sekä hoitavat muut lain määräämät viranomaistehtävät.

Alueella on myös yksityisiä pieneläinvastaanottoja (Pieksämäellä ja Varkaudessa), joissa on mahdollista saada peruseläinlääkäripalvelua monipuolisempaa tutkimusta ja hoitoa.

Tarkemmat tiedot eläinlääkintähuollon järjestämisestä yhteystietoineen löydät Keski-Savon ympäristötoimen kotisivuilta

Päiväaikainen eläinlääkäriapu

Päiväaikaisen eläinlääkäriavun soittoaika on arkisin klo 8.00–9.00. Ei ole väliä mihin vastaanoton numeroon soittaa, sillä soittoajan jälkeen eläinlääkärit jakavat päivän työt alueellisesti keskenään. Toimenpide vastaanotolla tapahtuu aina ajanvarauksella.

Päivän aikana klo 9.00–16.00 tapahtuneesta eläimen loukkaantumisesta ja sairastumisesta pitää soittaa ensin vastaanoton numeroon. Päiväaikaisen eläinlääkäriavun yhteystiedot löytyvät Keski-Savon Ympäristötoimen sivuilta alla olevan linkin kautta: https://keskisavonymparistotoimi.fi/elainlaakintahuolto/paivaaikainen-elainlaakariapu/  

Päivystys

Eläinlääkäripäivystys toimii virka-ajan ulkopuolella, iltaisin maanantaista torstaihin klo 16.00–8.00 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16.00 maanantaiaamuun klo 8.00. Päivystys toimii myös arkipyhien aikana.
Lisätietoja eläinlääkäripäivystyksestä löytyy Keski-Savon Ympäristötoimen sivuilta alla olevan linkin kautta: https://keskisavonymparistotoimi.fi/elainlaakintahuolto/paivystys/  

Poikkeustilan aiheuttamat järjestelyt vastaanotoilla

Kaikista potilaskontakteista tulee olla puhelimitse yhteydessä. Parhaiten eläinlääkärin tavoittaa soittoaikana arkisin klo 8.00­–9.00.

Ympärivuorokautinen palvelu pyritään turvaamaan myös poikkeusolojen aikana, joten eläinlääkärien kontaktit minimoidaan. Tämän vuoksi vastaanotoille ei saa tulla sairaana eikä lemmikin mukaan välttämättä pääse toimenpiteeseen.

Keski-Savon Ympäristötoimen tiedote eläinlääkintähuollon asiakkaille löytyy alla olevan linkin kautta: https://keskisavonymparistotoimi.fi/tiedote-elainlaakintahuollon-asiakkaille/

Löytöeläimet

Lemmikkikeskus Viiksi ottaa vastaan Joroisten kunnan alueelta löydetyt löytöeläimet.
Yhteystiedot

HUOM!
kiireellisissä hätätapauksissa (löytöeläimet ja eläinsuojelu asiat) ota yhteyttä valvontaeläinlääkäriin, poliisiin, päivystävään eläinlääkäriin tai hätäkeskukseen. 
 

(28.8.2020 SK)