Ulkoliikuntapaikat

Urheilukenttä ja ympäristö

Kartta 

Joroisten urheilukenttä sijaitsee urheilutalon vieressä osoitteessa Mutalantie 14 79600 Joroinen. Urheilukentältä löytyy hiekkatekonurmi päällysteinen yleiskenttä, jolla on pesäpallo- ja jalkapallokenttien rajat. 

 

Yleisurheilumahdollisuuksista kentältä löytyy juoksumatkojen lisäksi pituushyppypaikka, korkeuspaikka sekä kuula- ja kiekkoringit. 

 

Kentän päädystä lähtee 5km:n valaistu kuntorata. Kuntoradan päällysteenä on kivituhka. Talvella kuntoradalla on laadukas ja hyvin hoidettu hiihtolatu. Joroisten kunnassa on päätetty, että mikäli luonnon lunta ei vuodenaikaan nähden tule normaalisti ja pakkasta riittää, tehdään kuntoradalle 1-3km:n pituinen ensilumen latu. 

 

Urheilukentän päädyssä kuntoradan alussa sijaitsee skeittiparkki. Kysymyksessä on asfaltoitu alue, jolla on muutamia erilaisia skeittaukseen soveltuvia apuvälineitä ja skeittiramppi.

 

Urheilukentän päädyssä on monipuolisia kuntoliikuntavälineitä. Kuntoiluvälineet ovat käyttäjien vapaassa käytössä ympäri vuoden.

 

Urheilutalon läheisyydessä sijaitsee jääkiekkokaukalo ja vapaaluistelualue. Jääalueita hoidetaan hyvin ja niitä jäädytetään heti kun sää antaa myöten. Usein Joroisissa luistellaan ensimmäisen kerran jo muutaman päivän pakkasjakson jälkeen. Kaukalon päädyssä sijaitsee pienemmille soveltuva vapaaluistelualue.

 

Urheilukentän päädystä löytyy kaksi kilpatason beachvolleykenttää. Kentät ovat kaikkien vapaassa käytössä.

 

 

Koulun lähiliikuntapaikka

Joroisten yhtenäiskoulun piha-alueelta koulujen välistä löytyy lähiliikuntapaikka. Kysymyksessä on hiekkatekonurmipäällysteinen monipeliareena, johon voit varata vuoroja kaukalon päädyssä olevasta listasta. Paikka on maksuton ja siinä voi pelata esim. jalkapalloa tai tennistä.

 

Frisbeegolfradat

Rapilan frisbeegolfrata on 6-väyläinen helppo puistorata. Lisätietoja radasta sekä ratakartta löytyvät linkistä: Rapilan puistorata

 

Kanavan frisbeegolfrata sijaitsee osoitteessa Kotkatlahdentie 186. Alueella on hyvätasoinen 18-väyläinen hoidettu frisbeegolfrata. Rata on hyvin ylläpidetty ja siisti. Lisätietoja radasta: Kanavan rata

 

Kotkatharjun frisbeegoflrata on avattu käyttöön syksyllä 2016. Kun radan yhdistää Kanavan rataa, tulee mittaa yhteensä 36-väylää, joka on toistaiseksi pisin rata Suomessa. Kotkatharjun luokitus on AAA3, joka tarkoittaa kansainvälisen kilpatason rataa. Väylien keskimitta on yli 140m. Lisötietoja radasta sekä ratakartta: Kotkatharjun rata

 

Kaitaisten frisbeegolfrata on avattu käyttöön kesällä 2016 ja se löytyy osoitteesta Kaitaistentie 422 79690 Kaitainen. Rata on 9-väyläinen keskitasoinen siisti frisbeegolfrata. Lisätietoja radasta sekä ratakartta: Kaitaisten rata

 

Rapilan puiston frisbeegolfrata on vuonna 2015 valmistunut helppokulkuinen 6-väyläinen rata, jonka ensimmäinen heittopaikka sijaitsee Rapilankadulla kunnan terveyskeskuksen takana. Lisätietoja radasta sekä ratakartta: Rapilan puistorata

 

Kuvansin frisbeegolfrata on vuonna 2017 avattu lyhyt, pieniä korkeuseroja sisältävä 6-väyläinen rata, joka kiertää Kuvansin urheilukentän. Lisätietoja sekä ratakartta: Kuvansin rata
 

Uimarannat

Joroisten kunta ylläpitää kolmea uimarantaa: Kolpan uimarantaa (Tuohilahdentie 132, 79600 Joroinen), Venesataman uimarantaa (Lentokentäntie 107, 79600 Joroinen) ja Paavalinkiven uimarantaa (Paavalintie 12, 78880 Kuvansi).

Kolpan uimarannalle on kunnostettu keväällä 2016 beachvolleykenttä, joka on kaikkien käytössä. Lisäksi kunnasta löytyy eri kylien ylläpitämiä uimarantoja. 
 

Kotkanpolku

7 km:n pituinen Kotkanpolku (luontopolku) kulkee vaihtelevassa maastossa Kotkatharjun ulkoilualueella (Kotkatlahdentie 186 79600 Joroinen). Hallitsevia ovat kivikauden muokkaamat harjut. Polun opasteita kunnostetaan kesän/syksyn aikana.
Kartta
 

Kotkatharjun kuntoportaat

Syksyllä 2018 valmistuneet, 150 askelman kuntoportaat sijaitsevat Kotkatharjun ulkoilualueella. (Kotkatlahdentie 186 79600 Joroinen). Portaat ovat valmistettu kyllästetystä puutavarasta. Huom: Ei talvikunnossapitoa.

 

Kuvansin kuntorata

Kuvansin kuntoradasta (Kuvansintie 6 78880 Kuvansi) valaistua osuutta on 1,5 km. Kuntorataa on kunnostettu vuosina 2015 ja 2016.
 

Kuvansin nurmikenttä

Kuvansissa (Kuvansintie 6 78880 Kuvansi) on nurmikenttä, joka mahdollistaa esim. jalkapallon pelaamisen ja yleisurheilun harjoittamisen (300 m, 4 rataa).
 

Kuvansin kaukalo

Kuvansin kaukalo (Kuvansintie 6 78880 Kuvansi) on asfaltoitu ja se on kaikkien käytössä.
 

Pyöräreitit

Kuntaan on hankittu pyöriä 58 kpl, joista aikuisten pyöriä on 30 kpl, lasten pyöriä 8 kpl ja Jopo-pyöriä koululaisten käyttöön 20 kpl. Lisäksi on hankittu kypäriä ja kuuteen pyörään lastenistuimet.
 
Pyöriä voi lainata lähtien vuorokauden ajaksi. Lapset voivat lainata pyöriä kirjastolta:
- Jari-Pekasta (Riikka-Piikka) henkilöllisyystodistuksella
- kirjastosta kirjastokortilla
 
Pyörällä päästään-hankkeen myötä kuntaan on suunniteltu kolme eri pituista karttaan merkittyä pyöräreittiä. 
 
 
- Kartanogolf ja Kotkatharjun ulkoilualue lenkki 3,7km
- Muurinkosken lenkki 6,4 km
- Rauhanniemen lenkki 20,7 km
 

Kiintorastit ja suunnistus

Kolman ympäristössä on kiintorastiverkosto. Joroisiin kirkonkylälle ja Kuvansiin on avattu MOBO-mobiilisuunnistusradat. Tutustu asiaan tästä linkistä http://mobo.osport.ee/?l=fi

Kotkatharjun ulkoilualueelle on avattu 18 rastia sisältävä kiintorastisto. Karttoja voi käydä tulostamassa suunnistusseura Savon Suunnan sivuilta osoitteessa https://savonsuunta.fi/kiintorastit.

Talvi-/avantouinti

 

Talvi-/avantouintia ei valitettavasti aloiteta Kolpan saunarannassa lokakuun alussa.
Asiasta tiedotetaan tarkemmin lokakuun puolen välin jälkeen.

Lisätietoja: puh. 040 520 5102/vapaa-aikatoimisto

Ladut ja muut talviliikuntapaikat

Latuyleiskartta 
Kanavan ladut 
Latujen kunnostuksen seuranta

Muut talviliikuntapaikat

Muista liikuntapaikoista voit tiedustella