Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

 

Joroisten varhaiskasvatuksessa on käytössä sähköinen asiointi. Huoltajat tunnistautuvat ohjelmaan omilla pankki- tai asiointitunnuksillaan.

 

Tämän linkin kautta pääset tekemään

- hakemuksen varhaiskasvatukseen

- lapsen ilmoittamisen esiopetukseen

- varhaiskasvatusaikojen ilmoittamisen

 

VARHAISKASVATUKSEEN/ESIOPETUKSEEN/KOULULAISEN AAMUTOIMINTAAN HAKEMINEN

 

Varhaiskasvatukseen hakeminen 4 kk ennen varhaiskasvatuksen toivottua aloittamista tai jos tarve johtuu äkillisestä työllistymisetä tai opiskelun aloittamisesta, vähintään 2 vk ennen hoidon aloittamista.

Esiopetukseen haetaan helmikuussa. Tarkempi aikataulu päivittyy tähän. 

Koululaisen aamutoimintaan haetaan huhti-toukokuussa. 

 

VARHAISKASVATUSAIKOJEN ILMOITTAMINEN

 

Ilmoituksen voi tehdä yhdeksi viikoksi tai pidemmäksi ajaksi kerrallaan. Suosittelemme ilmoittamaan varhaiskasvatusajat niin pitkäksi ajaksi kuin mahdollista. Varhaiskasvatusaikojen sähköinen ilmoittaminen lukkiutuu sunnuntaisin klo 23 viikkoa ennen ilmoitettavaa ajankohtaa. Ilmoitusta voi tarpeen mukaan päivittää lukkiutumiseen asti. Vuorohoidon (ilta-, yö- ja viikonloppuhoito) tarve on myös ilmoitettava sähköisen asioinnin kautta. Varhaiskasvatusaikavarauksiin edellä mainitun ajankohdan jälkeen tulevia lisätarpeita voidaan ottaa huomioon vain jos kyseiseen kellonaikaan on jo varattu työntekijöitä ja ryhmässä on tilaa.

Jos lapsi ei tarvitse varhaiskasvatusta valitse poissa ja poissaolon syy: Ennalta ilmoitettu poissaolo tai sairaus. Pitkä poissaolo painike löytyy sivun yläreunasta. Tätä käyttämällä voit ilmoittaa esim. lomat. Jos lapsi osallistuu poissaolosta huolimatta esiopetukseen muista merkitä täppä ”osallistuu esiopetukseen”. Huoltaja ilmoittaa varhaiskasvatuspaikkaan lapsen äkillisestä poissaolosta. Varhaiskasvatuksen työntekijä merkitsee lapselle Vaka Mobiiliin huoltajan ilmoituksen mukaisesti joko muu poissaolo tai sairaus.

Varhaiskasvatusaikojen yhteenvedosta sivun alareunasta huoltajat näkevät varatut varhaiskasvatustunnit (varhaiskasvatuksen asiakasmaksupäätös), ilmoitetut ja käytetyt tunnit kuluvan kuukauden ajalta. Viikkokohtainen erittely näkyy sivun oikeassa reunassa. Varhaiskasvatusmaksut peritään varattujen tuntien mukaan (ilmoitetut tunnit eivät saa ylittää varattujen tuntien määrää). Mikäli käytetyt tunnit ylittävät varattujen tuntien määrän yli kahdella tunnilla, peritään maksu seuraavan maksuluokan mukaan.

Ohje varhaiskasvatusaikojen sähköiseen ilmoittamiseen

 

(20.8.2020 LL)