Ajankohtaiset tiedotteet

Käyntimaksu sairaanhoitajan vastaanotolla 1.1.2020 alkaen

Perusturvalautakunta on päättänyt joulukuussa 2019 hoitajakäyntimaksujen käyttöönotosta avosairaanhoidossa. Käyntimaksu sairaanhoitajan vastaanotolla on 11,40 €/käynti ja se peritään yli 18-vuotiailta kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuoden aikana. Maksu peritään sairauden edellyttämästä oireenmukaisesta hoidosta tai seurantaan liittyvästä käynnistä.

 

Perusterveydenhuollon etävastaanotto eli Digiklinikka palvelee kellon ympäri!

      

Digiklinikka on joroislaisille maksuton digitaalinen etävastaanotto, joka palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Digiklinikalla hoidetaan mm. silmätulehdusoireet, ihottumat, hyönteistenpistot ja puremat, allergiaoireet, nuha, tukkoisuus tai yskä sekä virtsatietulehdukset.

Digiklinikka on chattipalvelu, jossa palveluun kirjautunut asiakas kirjoittaa kuvauksen vaivastaan ja tarvittaessa voi liittää valokuvan mukaan. Palvelun tuottava Mehiläinen Oy lupaa vastauksen asiakkaan yhteydenottoon viimeistään tunnin kuluessa. Yleislääkäri vastaa kysymyksiisi joka päivä kello 7–23 ja hoitaja yöaikaan kello 23–7. Jos asiasi ei hoidu Digiklinikalla, ohjaavat he sinut terveysasemalle.

Etävastaanotolle pääset ilman ajanvarausta lataamalla Apple App Storesta tai Google Play Storesta OmaMehiläinen-sovelluksen. Tarkemmat ohjeet Digiklinikan käyttöön saat tästä. Palvelu toimii myös verkossa osoitteessa oma.mehilainen.fi .

 

Yksin lasta kasvattavien vanhempien LEIJA-ryhmä

Odotatko yksin? Kasvatatko lasta yksin ilman toisen vanhemman tukea? Pohditko omaa jaksamistasi?Huolettaako sinua lapsesi kysymykset toisesta vanhemmasta, joka ei ole lapsen elämässä?

Ammatillisesti ohjattu yksin lasta odottavien ja yksin lasta kasvattavien vanhempien LEIJA-ryhmä alkaa tukinetissä heti alkuvuodesta 2020. Tervetuloa mukaan!

 

Ahmitko, naposteletko jatkuvasti tai tunnetko syyllisyyttä syömisestä?

Voit saada apua maksuttomasta Voimaa vertaistuesta -ryhmästä, joka on tarkoitettu hallitsemattomasta syömisestä kärsiville. Viikonloppu- ja iltaryhmät kokoontuvat mm. Varkaudessa ja Kuopiossa. Tapaamisia seuraa verkko-ohjaus. Osallistua voi myös pelkästään verkossa toimivaan ryhmään.

Tule mukaan neuvolapalveluiden kehittämisraatiin                 

 Lisätietoja terveydenhoitajalta äitiys- ja lastenneuvolasta.                                             

 

Sähköinen asiointi suun terveydenhuollossa

Sähköisen asioinnin (Klinik) kautta voit hakeutua hoitoon Joroisten hammashoitolaan seuraavissa asioissa:

- uusi suun, hampaiden tai ikenien vaiva

- ennalta sovittu kontrollikäynti

- hammastarkastus ja hammaskiven poisto

- oikomiskoje rikki tai muu asia

Sähköiseen asiointiin pääset hammashoitolan sivuilta.

HUOM! Sähköinen asiointi on mahdollista vain hammashoitolaan liittyvissä asioissa.

  

Lohkesiko hammas? Irtosiko täyte? Korjausta varten voit varata ajan hammashoitolaan netissä!

Nyt on helppo varata aika hammaslääkärille lohkeaman korjausta varten Kansalaisen terveyspalvelun kautta. Samasta paikasta voit varata myös ajan suuhygienistille tutkimukseen tai hammaskiven poistoon. Ajanvaraus onnistuu tästäLisätietoja hammashoitolan ajanvaraus-numerosta 017-579 6500.

 

Tyytyväisyys terveysaseman palveluun, joulukuu 2019

Terveysaseman vastaanotolla on käytössä asiakastyytyväisyyttä mittaava HappyOrNot -palvelu. Asiakkaista 92 % on kokenut joulukuussa 2019 käyntinsä positiivisena vastaanotolla ja päivystyksessä sekä hammashoitolassa. Palautteen on antanut 113 asiakasta. 

Mammografiaseulonnat v. 2020

Vuonna 2020 seulontoihin kutsutaan seuraavina vuosina syntyneet: 1952, 1954, 1956, 1958, 1960, 1962, 1964, 1966, 1968 ja 1970. Jokaiselle seulontaan kuuluvalle tulee henkilökohtainen kutsu.

Seulontakuvaukset tehdään Varkauden sairaalan röntgenosastolla osoitteessa Savontie 55 ja ne aloitetaan elo-syyskuulla. Kunkin   ikäluokan  kuvaus toteutuu noin kahden vuoden kuluttua edellisestä.

 

Terveysneuvonta- ja neulanvaihtopiste LINKKI

Varkaudessa sijaitseva LINKKI on matalan kynnyksen terveysneuvontapaikka suonensisäisesti huumeita käyttäville. LINKIssä voit asioida nimettömänä ja mm. vaihtaa käytetyt ruiskut ja neulat puhtaisiin.               

Hoitotakuun toteutuminen

Ensiapuun ja kiireelliseen hoitoon on päästävä heti potilaan asuinpaikasta riippumatta. Kiireellistä hoitoa varten terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on päivystysvastaanotot.

Kiireetöntä hoitoa tarjotaan kunnan asukkaille terveyskeskuksissa. Hoitoon pääsylle on taattu tietyt määräajat. Jos terveyskeskus tai sairaala ei voi tarjota hoitoa säädetyssä ajassa, niiden on hankittava se muualta. Terveysaseman hoitoonpääsyraportti elo-joulukuulta 2019 löytyy tästä.