Laboratorio

Laboratorio on avoinna arkisin klo 7.10 - 11.00. Ajanvaraus on pakollinen.  Ainoastaan päivystysasiakkaat otetaan vastaan jonotusnumerolla.

Varaa aika näytteenottoon Islabin ajanvarauspalvelusta, paina tästä . Valitse haluamasi palvelu ja sen jälkeen aika klikkaamalla linkkiä "Tee varaus" 

Veri- ja virtsakokeet; Tässä palvelussa varataan aika veri- ja/tai virtsakokeisiin. Mikäli tarvitsette näistä kokeista lisätietoja, ottakaa yhteyttä teitä hoitavaan terveydenhuollon yksikköön.

Glukoosikoe (sokerirasitus); Aika sokerirasitukseen varataan Glukoosikoe-palvelusta.

Spirometria (puhalluskoe); Aika puhalluskokeeseen varataan Spirometria-palvelusta.

Ajan näytteenottoon voi varata myös puhelimitse numerosta 044-7178 888 arkipäivisin klo 12-14. Tästä numerosta voi myös perua ajan tai muuttaa sitä.

 

Laboratoriotutkimuksiin valmistautuminen

  • Välttäkää alkoholia ja kovaa ruumiillista rasitusta näytteenottoa edeltävän vuorokauden aikana sekä tupakointia tunti ennen näytteenottoa.
  • Paastoa vaativiin tutkimuksiin on oltava ravinnotta vähintään 10 tuntia.
  • Mikäli oletta antamassa virtsanäytettä, virtsan tulisi olla rakossa vähintään 4 tuntia.

Näytteenottoon kannattaa tulla ajoissa, sillä ennen laboratoriokoetta on hyvä istua 15 minuuttia verenkierron tasaamiseksi.

Noudattakaa näitä tai hoitoyksikön antamia ohjeita näytteenottoon valmistautumisessa.

Ottakaa mukaan KELA-kortti tai jokin muu henkilötunnuksen sisältämä henkilökortti.

 

EKG (sydänfilmi); Laboratorio ei ota sydänfilmejä, vaan sydänfilmin ottaa terveyskeskuksen henkilökunta. Asiakas ohjataan laboratoriosta terveyskeskuksen vastaanoton luukulle.

Ohje sydänfilmiin (EKG) tulevalle:

Ennen sydänfilmin ottamista ilmoittaudu neuvonnassa.

Sydänfilmin rekisteröinnissä tutkitaan sydämen sähköistä toimintaa. Ennen sydänfilmin rekisteröintiä tulee välttää fyysistä rasitusta ja hengästymistä. Lisäksi on suositeltavaa istua noin 15 minuuttia ennen sydänfilmin rekisteröintiä verenkierron tasaamiseksi. Sydänfilmin rekisteröinnissä potilaan paljaisiin nilkkoihin, ranteisiin ja rintakehälle kiinnitetään elektrodeja. Tutkimus on täysin kivuton ja vaaraton.

Tutkimusaamuna pue yllesi helposti riisuuttavat vaatteet tutkimuksen nopeuttamiseksi, esim. sukkahousuja ei kannata laittaa, koska nilkat pitää olla paljaana.

  • Laboratorio/Islab
  • Joroisten terveysasema
  • Ajanvaraus ma-pe klo 12-14
  • 044 717 8888