Muut erityistyöntekijät

Ravitsemusterapeutti                                                                   

Ravitsemusterapeutti työskentelee laaja-alaisesti potilaiden ravitsemuksen parissa. Hän antaa ravitsemusneuvontaa sekä suunnittelee potilaille tai asiakkaille yksilöllisiä ruokavalioita ja seuraa niiden toteutusta. Terveydenhuollossa toimivien ravitsemusterapeuttien työhön kuuluu lisäksi eri sairauksien vaatimat ravitsemushoidot.

Ravitsemusterapeutin ohjauksen tarve arvioidaan vastaanotoilla arkisin: 017 5796 999 klo 8-15. Palveluja tuotetaan Mikkelin keskussairaalassa ja Varkauden sairaalassa.

Jalkojen tutkimukset

Terveysasemalla tehdään jalkatutkimuksia ja annetaan omahoidon ohjaus jalkojen hoitoon.

Tarve jalkahoitoon arvioidaan fysioterapiassa. Jalkahoitoihin tarvitaan aina hoitavan lääkärin lähete/maksusitoumus.

Diabeetikot  ja reumaatikot voivat varata jalkatutkimusajan kuntoutusohjaaja Marjatta Vesangalta Ma-To klo 8-9 puh. 040 7444 675

Diabeteshoitaja

Terveysaseman vastaanotolla toimii diabeteshoitaja arkisin ma-pe klo 8-12, puh. 017 5796 999 tai 044 444 2534  (neuvonta).

Diabeteshoitajan työnkuvaan kuuluu diabeetikoiden ohjaus ja omahoidon seuranta. Tavoitteena on mahdollisimman hyvän hoitotasapainon saavuttaminen. Vastaanotolla käsitellään mm. lääkehoidon aloitus ja omaseurannan sekä itsehoidon toteutus, opastetaan painonhallinnassa sekä selvitetään yksilöllisiä ongelmia.

Diabeteshoitotarvikejakelu arkisin klo 8-15, vastaanoton hoitajat, diabeteshoitaja tai neuvonta, katso yllä puhelinnumero.

Astmahoitaja

Astmaohjausta annetaan hoitajavastaanotoilla puh. 017 5796 999 tai puh. 0400 531 233 klo 12–13

Reumahoitaja

Hoitajavastaanotto  puh. 017 5796 999

Omalla terveysasemalla hoidetaan:

  • polymyalgia- ja selkärankareumapotilaat
  • reaktiivista niveltulehdusta sairastavat
  • erosiivista osteoartroosia sairastavat
  • vuosia nivelreumaa tai nivelpsoria sairastaneet potilaat, joiden tauti ei ole vaikea. Jos tauti aktivoituu uudelleen, konsultoidaan erikoissairaanhoidon reumatologia ja vaikeissa tapauksissa hoito voidaan palauttaa erikoissairaanhoidon reumapoliklinikalle.
  • Sjögrenin syndroomaa sairastavat