Psykologi

Psykologi toimii Joroisissa perusterveydenhuollon ja koulupsykologin tehtävissä. Hän on käytettävissä 0-17 -vuotiaiden lasten ja nuorten oppimiseen, kehitykseen, tunne-elämään ja käytökseen liittyvien pulmien selvittelyssä ja tukemisessa. Yli 18-vuotiaat voivat ottaa yhteyttä psyykkisissä asioissa terveysaseman mielenterveysneuvolaan.

Yhteyttä voi ottaa, kun huolta on esimerkiksi lapsen oppimisesta tai käytöksestä tai kun nuori oireilee, perheessä on vaikea tilanne tai oma vanhemmuus mietityttää. Psykologi on käytettävissä myös konsultatiivisena tukena lasten ja perheiden kanssa toimiville. Psykologi ohjaa asiakkaat tarvittaessa eteenpäin kasvatus- ja perheneuvontaan (Psykologian TietoTaito), erikoissairaanhoitoon sekä terapioihin.

Psykologin palveluista voi kysyä koulupsyykkari Mari Karvoselta - yhteystiedot löytyy koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sivulta. 

 

 Linkkejä:

NUORTEN MIELENTERVEYSTALO.FI on nettipalvelu, jota voi käyttää kuka tahansa, nimettömänä ja ilman kirjausta. Luotettavaa tietoa nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista. Apua oireen tai ongelman vakavuustason määrittelyyn. Tutustu sivuihin.

Oppimisvaikeuksista saat lisätietoa tästä.

Kasvatusasioihin saat tukea tästä.

ADHD-liitto tarjoaa erilaisia palveluita joko yksin tai yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vinkkejä lapsen myönteiseen tukemiseen löytyy tästä