Suoraan sisältöön

Kotihoito

Kotihoito ja kotisairaanhoito
Säännöllisellä kotihoidolla tarkoitetaan asiakkaan pitkäaikaiseen palvelutarpeeseen vastaavaa kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa. Palvelun tavoitteena on tukea kotona asumista kotiin järjestettävällä palvelulla, joka vastaa toimintakyvyn ylläpitoon sekä hoitoon ja hoivaan liittyviin tarpeisiin.

Kotihoitoasiakkaan palvelu tuotetaan ensisijaisesti etäpalveluna teknologia-avusteisten palvelujen keinon, jos se asiakkaan toimintakyky huomioiden on mahdollista. Etäpalveluilla parannetaan palvelujen saavutettavuutta ja asiakkaan itsenäisyyttä palvelujen käyttäjänä. Kotihoidon etäpalveluja ovat muun muassa etäkotikäynti ja lääkeautomaatti.

Kotihoitoon sisältyy kotihoidon toteuttama kotona tapahtuva ohjaus ja kuntoutus, hoito ja hoiva, sairaanhoito sekä lääkärin lääketieteellinen hoito.

Säännölliseen kotihoidon palveluun sisältyy asiakkaan toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen, ravitsemuksesta ja suun terveydestä huolehtiminen, terveyden ja sairauden hoito, lääkehoito, hygienian hoito sekä rajatusti kodinhoidolliset tehtävät ja vaatehuolto palvelutarpeen arvioinnin perusteella sekä asiakkaiden ja lähipiirin kanssa laaditun hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti.

Toimi näin

Jos haluat lisätietoa kotihoidosta tai haluat hakea sitä, ota yhteyttä ikäkeskuksen neuvontaan. Palvelutarpeesi arvioidaan ennen palvelun myöntämistä.

Ikäkeskuksen neuvonnan puhelinasiointi

Ikäkeskuksen neuvonta on ennältaehkäisevä palvelu, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää ikääntyvien pohjoissavolaisten osallisuutta, arjessa pärjäämistä, hyvinvointia ja toimintakyvyn säilymistä mahdollisimman pitkään.

Kotihoidon asioissa neuvontaa on myös työikäisille. Neuvontaan voivat olla yhteydessä muutkin kuin ikäihmiset, mikäli kyse on hoivan tarpeesta, kuten lääkityksestä, hygieniasta tai ravitsemuksesta huolehtimisesta.

- puhelinasioinnissa käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Vastaamme yhteydenottoihin heti tai viimeistään seuraavana arkipäivänä, puh. +358 172734100

Normaalit aukioloajat: avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme klo 12 saakka.

- maanantai-perjantai klo 9.00-14.00

Kotihoidon toimisto
Sairaalatie 1
79600 Joroinen

Toimistolla asiointi sovitusti.

Kotihoidon esihenkilöt                                  

Kotihoidon vs. esihenkilö
Ulla-Mari Jalkanen puh. 0400 368 276
ulla-mari.jalkanen(at)pshyvinvointialue.fi

Alue-esihenkilö
Kotiin annettavat palvelut
Tanja Viitanen puh. 044 7174 004
tanja.viitanen(at)pshyvinvointialue.fi

Palveluohjaaja
Tuija Kautto puh. 040 6857 377
tuija.kautto(at)pshyvinvointialue.fi

Palveluohjauksen puhelinaika arkisin klo 8-9

Toimistosihteeri
Riitta Pennanen, puh. 040 8667 864
riitta.pennanen(at)pshyvinvointialue.fi

Sairaanhoitajat

Puh. 0400 368 275
Puh. 0400 368 276
Puh. 0400 299 870

Pohjois-Savon hyvinvointialueen ikääntyvien palveluiden myöntämisperusteet ja palvelukuvaukset (pdf)

Design by Digitaali