Joroisten laulu

JOROISTEN LAULU -sanat

1. Soi laulumme tuulen lailla, yli järvien, metsien! Savon parhaitten peltojen mailla on kotimme Joroinen. Suven, talven maisema kaunein, ja juuret on mullassa sen.

2. Kylät, kartanot vanhat kertaa monet muistot kunniakkaat. Kotiseutumme vailla vertaa, sinä työmme ja tarmomme saat. Ilot, murheet ja onnemme päivät sen kaiken kanssamme jaat.

3. Soi laulumme tuulen lailla, sävel meillä on yhteinen yli Sysmän ja Virran rantain, yli päivän kämmenen. Soi kirkkaana huomispäivään sun lauluas, Joroinen!

sanat Elina Haaranen

_________________

Joroisten laulu on tullut vuosien saatossa monille joroislaisille tutuksi. 11.10.2023 julkaistiin Joroisten laulusta neljä erilaista versiota kunnan YouTube-kanavalla. Perinteinen lauluversio on Joroisten seurakunnan kanttori Riikka Leppäsen laulama ja soittama yksiääninen versio, jossa kulkevat laulun sanat mukana. Video sopii erinomaisesti laulun opettelun tueksi.

Toinen versio on punk-rock-henkinen sovitus, jossa laulusta vastaavat Riikka Leppänen, kunnanjohtaja Jaakko Kuronen, kunnanvaltuutettu Jarno Pettersson ja Matti Pentikäinen, joka myös soittaa laulun. Äänet on masteroinut Olli ”Hude” Huttunen.

Kolmas versio on kuorosovitus, jonka esittää Tuplakvartetti. Tuplakvartetissa laulavat Elisa Hämäläinen, Merja Kujanpää, Jarmo Pyysalo, Maija Särkkä, Heimo Vaskelainen, Raimo Vaskelainen, Lauri Voutilainen ja Jaana Westerling-Mihaljov.

Neljäs versio on nk. karaoke-versio, jossa on säestys ja laulun sanat.

Kaikkien videoiden äänityksen ja miksauksen on tehnyt Matti Pentikäinen. Videoiden kuvaukset ovat Riikka ja Jiri Leppäsen käsialaa. Videot on editoinut Riikka Leppänen. 

Joroisten laulun sanat on kirjoittanut Elina Haaranen vuonna 1978 ja sävellyksen kappaleeseen on tehnyt Pentti Lasanen 1979. Joroisten laulu syntyi Opistolaiskunnan sanoitus- ja sävellyskilpailun tuloksena. 

Idea Joroisten laulun videoihin syntyi Joroisten 390-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 2021. Tuolloin todettiin, että laulun opettelun tueksi olisi hyvä olla videomateriaalia. Nyt tämä idea on käynyt toteen. 

Google Drive -linkin takaa löytyy lisämateriaalia Joroisten laulusta. Mm. nuotit, sanat, videot ja lehtiartikkeleja jne. 

Joroisten kunnan Youtube-kanavalta löydät Joroisten laulun eri versiot musiikkivideoineen.