Ruokapalvelut

Ruokapalvelut tarjoavat kahdessa tuotantokeittiössä Joroisten koulukeskuksessa ja Kuvansin koululla laadukasta ja monipuolista ateriapalvelua.

Kunnan eri toimipaikoissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja lasten ryhmäkodeissa ruokailee koulupäivisin n. 850 asiakasta.

Ruokapalvelut valmistavat asiakkaiden tilaamat ateriat huomioiden mm. ravitsemukselliset vaateet ja eri asiakasryhmien ravitsemussuositukset, erityisruokavaliot, elintarvikkeiden hankintaketjun sekä toimintaan varatun määrärahan.

Ruokapalvelun tavoitteena on tarjota laadukkaita, terveellisiä ja kustannustehokkaita ateriapalveluja eri asiakasryhmien tarpeisiin. Kaikki toiminta, aivan ruokalistojen suunnittelusta, raaka-aineiden valinnasta itse toteutukseen tähtää siihen, että ruoka on ravitsevaa ja monipuolista, ruokahalua herättävää ja hyvän makuista.

Kouluruokadiplomi

Kuvansin koulun ruokapalvelulle on myönnetty vuonna 2020 kouluruokadiplomi. Diplomi on osoitus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävästä kouluruokatoiminnasta. Sen saamisen tavoitteena on kouluruokailun ja sen tekijöiden arvostamisen lisääminen, sekä kouluruokailun nostaminen osaksi koko koulun yhteistä toimintaa.

Oiva-raportti

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, joka tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon. Oivassa elintarvikevalvontaviranomaiset arvioivat yritysten elintarviketurvallisuutta. 

Joroisten kunnan Oiva-raportit löytyvät Ruokaviraston sivuilta.

Yhteystiedot

  • Puhtaus- ja ruokapalvelupäällikkö
  • Pia Mäkeläinen
  • 040 739 7594
  • pia.makelainenjoroinen.fi