Suoraan sisältöön

Eläinlääkintä ja löytöeläimet

Eläinlääkintä

Eläinlääkintähuollon palvelut Joroisten kunnalle tuottaa Keski-Savon ympäristötoimi.

Eläinlääkärit huolehtivat arkipäivisin klo 8.00-16.00 tuotanto- ja lemmikkieläinten perusterveydenhoidosta. Eläinlääkärit toimivat myös eläinsuojeluviranomaisina sekä hoitavat muut lain määräämät viranomaistehtävät.

Alueella on myös yksityisiä pieneläinvastaanottoja (Pieksämäellä ja Varkaudessa), joissa on mahdollista saada peruseläinlääkäripalvelua monipuolisempaa tutkimusta ja hoitoa.

Tarkemmat tiedot eläinlääkintähuollon järjestämisestä yhteystietoineen löydät Keski-Savon ympäristötoimen sivuilta

Päiväaikainen eläinlääkäriapu

Päiväaikaisen eläinlääkäriavun soittoaika on arkisin klo 8.00–9.00. Ei ole väliä, mihin vastaanotolle soitat. Toimenpide vastaanotolla tapahtuu aina ajanvarauksella.

Päivän aikana klo 9.00–16.00 tapahtuneesta eläimen loukkaantumisesta ja sairastumisesta pitää soittaa ensin vastaanoton numeroon. Päiväaikaisen eläinlääkäriavun yhteystiedot löytyvät Keski-Savon Ympäristötoimen sivuilta.

Poikkeustilan aiheuttamat järjestelyt vastaanotoilla

Kaikista potilaskontakteista tulee olla puhelimitse yhteydessä. Parhaiten eläinlääkärin tavoittaa soittoaikana arkisin klo 8.00­–9.00.

Ympärivuorokautinen palvelu pyritään turvaamaan myös poikkeusolojen aikana, joten eläinlääkärien kontaktit minimoidaan. Tämän vuoksi vastaanotoille ei saa tulla sairaana eikä lemmikin mukaan välttämättä pääse toimenpiteeseen.

Keski-Savon Ympäristötoimen tiedote eläinlääkintähuollon asiakkaille.

Löytöeläimet

Lemmikkikeskus Viiksi ottaa vastaan Joroisten kunnan alueelta löydetyt löytöeläimet.

Yhteystiedot löytyvät Lemmikkikeskus Viiksen sivuilta.

HUOM!
kiireellisissä hätätapauksissa (löytöeläimet ja eläinsuojelu asiat) ota yhteyttä valvontaeläinlääkäriin, poliisiin, päivystävään eläinlääkäriin tai hätäkeskukseen.

Design by Digitaali