Uutiset

Joroisten kunnan ohjeet koronavirustilanteen osalta


Julkaistu 8.5.2020

Joroisten kunta aloittaa koronaepidemian rajoittamistoimien purkamisen valtioneuvoston päätöksen mukaisesti.

Kouluissa palataan lähiopetukseen torstaina 14.5.2020. Lähiopetukseen palaavat esi- ja perusopetuksessa olevat oppilaat, lukiolaisten etäopetusta jatketaan lukuvuoden loppuun. Koulun tiloihin palaamisessa huomioidaan ohjeet riittävästä hygieniasta ja turvaväleistä, myös siivousta tiloissa tullaan lisäämään. Opetusryhmät pidetään koulupäivän aikana erillään ja ruokailu tapahtuu luokissa tai porrastetusti ruokalassa. Kevätjuhlia ei tänä keväänä järjestetä normaaliin tapaan ja ylioppilasjuhlat siirretään vietettäväksi syksyllä. Oppilaiden vanhempia tiedotetaan kouluun palaamisen käytännöistä tarkemmin Wilman kautta.

Kirjastossa on aloitettu antolainaus tiistaina 5.5.2020. Aineistoa voi lainata kirjastonhoitajan avustuksella palveluaikana ma-pe klo 10-16, toimintaohjeet löytyvät kirjaston ovesta. Kirjaston tilat avautuvat 1.6.2020 ja tuolloin jatkuu myös kirjastoautotoiminta. Omatoimikirjaston avaamisesta odotetaan aluehallintoviraston ohjeita. Kirjastolla sijaitseva asiointipiste pysyy suljettuna toistaiseksi.

Urheilutalon kuntosali ja Kotkanmaja avataan 1.6.2020. Ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä normaalisti. Urheilukentän remontin on arvioitu valmistuvan juhannukseen mennessä ja kenttävuorojen haku tapahtuu tämän jälkeen. Kirkonkylän koulun lähiliikunta-aluetta voi varata käyttöön, varauslista löytyy paikan päältä.

Karhulahden kotiseutumuseo on avoinna kesän ajan 2.6.-15.8.2020. Kesänuorisotilatoiminta alkaa 1.6.2020. Ohjelmallisia iltatoreja ei järjestetä kesän 2020 aikana.

Kunnanviraston ovet ovat suljettuna toistaiseksi ja henkilöstön osalta noudatetaan etätyösuositusta. Yhteydenotot viranhaltijoihin ja virastohenkilökuntaan tapahtuu sähköpostilla tai puhelimitse. Kunnanhallitus päätti aiemmin 17.2.2020, että kunnanvirasto pidetään suljettuna 29.6.-17.7.2020. Tälle ajalle keskitetään henkilöstön kesälomat mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi helatorstain jälkeisenä perjantaina 22.5.2020 virastotoiminnot on suljettu.

Rakennusvalvonnassa suoritetaan katselmuksia 14.5.2020 alkaen kokoontumisohjeita noudattaen.

Sosiaalityön yksikön tilat on suljettu toistaiseksi. Asiakkaita otetaan vastaan ajanvarauksella. Kuntouttava työtoiminta jatkuu 1.6.2020.

Koulujen lähiopetuksen jatkuessa kouluruoan korvaava ruokakassitoiminta on päättynyt. Yli 70-vuotiaiden kuntalaisten ruokakassitoiminta jatkuu toistaiseksi.


________________________________________________________________________________________


Suomen hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Kunnan poikkeusolojen johtoryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti.

Joroisten kunta järjestää palvelut valtioneuvoston sekä muiden viranomaistahojen linjausten mukaisesti. Kunta toivoo palvelujen käyttäjiltä kärsivällisyyttä ja ymmärrystä poikkeusolojen aikana. Valtioneuvoston linjaukset vaikuttavat voimakkaasti meidän kaikkien elämään esimerkiksi perusopetuksen osalta.

Varhaiskasvatusta ja poikkeusryhmien perusopetusta lukuun ottamatta kunnan toiminta on rajoitettua ja kokoontumistilat ovat suljettu yleisöltä toistaiseksi.

Kunta päivittää ajantasaisen ohjeistuksen kunnan nettisivuille osoitteeseen www.joroinen.fi. Lisäksi kunta viestii mm. sosiaalisen median välineissä.

Kunnan palveluihin liittyvissä kysymyksissä neuvomme ottamaan yhteyttä yksiköiden johtovastuissa oleviin henkilöihin, joiden yhteystiedot löytyvät kotisivuilta. Kunnan palvelutuotannon yksiköt tiedottavat asiakkaitaan palveluihin kohdistuvista muutoksista.

Mikäli tarvitset neuvontaa kunnan palvelujen osalta soita numeroon 017 578 440. Puhelinnumero on avoinna arkipäivisin klo 12-14.

Kuntana kannustamme meitä kaikkia kantamaan vastuumme tässä vaikeassa tilanteessa ja auttamaan toinen toistamme kunkin mahdollisuuksien mukaan. Ollaan kukin valppaina ja valmiina auttamaan avun tarpeessa olevia. Tilanteesta selviämme parhaiten yhteisin ponnistuksin.


Hyödyllisiä linkkejä:

www.varkaus.fi (sote-asiat)
www.valtioneuvosto.fi
www.thl.fi
www.avi.fi 

 

Koronaviruksen vaikutukset sosiaali- ja terveyspalveluissa

Koronaviruksen vaikutukset sosiaali- ja terveyspalveluihin ja ohjeet koronavirusepäilytilanteissa toimimiseen löytyy Varkauden kaupungin sivuilta alla olevan linkin kautta:

https://www.varkaus.fi/hpo-sivusto/vaikutukset-sosiaali-ja-terveyspalveluissa

 

Tilanteen johdosta annetut erillisohjeet:


Julkaistu 8.4.2020 klo 15.25

Ohjeet kotisiivoukseen ja hygieniaan.
Tiedote


Julkaistu 7.4.2020 klo 15.25, päivitetty 8.4.2020 klo 16.00

Etäopetuksessa olevien oppilaiden kouluruokailun korvaava ruokakassitoiminta.
Tiedote


Julkaistu 7.4.2020 klo 15.55

Kasvomaskin käyttö Covid-19-viruksen leviämisen hidastamiseksi.
Tiedote


Julkaistu 17.3.2020 klo 15.15

Tiedote liittyen yli 70-vuotiaiden kuntalaisten ruokahuollon järjestämisestä poikkeusolosuhteissa.
Tiedote


Julkaistu 16.3.2020 klo 20.30

Ohessa Suomen hallituksen linjaukset 16.3.2020 ja niiden täytäntöönpano Joroisten kunnassa 16.3.2020.
Tiedote


THL:n ohjeet käsihygieniasta ja yskimisestä