Uutiset

Soisalo-opistolla uutuuskursseja

Kuvataidetta nuorille vai espanjaa senioreille – Soisalo-opistolla uutuuskursseja 

 

Soisalo-opiston toiminta käynnistyy normaaliin tapaan. Opetusjärjestelyissä huomioidaan kuitenkin tilanteen mukaiset suositukset ja ohjeistukset esimerkiksi hygieniasta ja turvaväleistä. Teemme kaikki mahdolliset järjestelyt, että opiskelu on turvallista. Myös jokainen osallistuja vastaa omalta osaltaan turvallisuudesta. Opisto tiedottaa opetusjärjestelyistä ja käytäntöihin liittyvistä asioista.  

 

Soisalo-opistolla Joroisissa on tarjolla asiakkaiden toivomia uutuuksia ja yhteisiä kursseja lapsille ja aikuiselle. Myös toive pidemmästä lukukaudesta toteutuu syyslukukaudella. Toiminnan suunnittelua on parannettu tekemällä yhteistyötä kylien kanssa.

 

Kuvataiteen uutuutena on Kokeellinen taidelabra nuorille Kerisalossa. Kurssilla tehdään taidetta nuorten ideoiden ja kiinnostuksen kohteiden opettaja Johanna Vinhan johdolla.

 

Jos retkeileminen tai vaeltaminen kiinnostaa, niin tule mukaan perehtymään yöretken sekä muutaman päivän vaelluksen suunnitteluun Poluille – Kuinka aloittaa vaellusharrastus-kurssille. Kurssi sopii myös lapsille. 

 

Liikunnan uutuutena on Hyvinvointia liikunnasta ja ruokavaliosta –kurssit, joiden avulla halutaan nyt jo aktiivisesti liikuntaa harrastavat tai aikovat Kaitaisten ja Kerisalon asukkaat entistä parempaan kuntoon. Kylillä jatkuu jo ennestään tutut liikuntakurssit, jonne myös uudet kurssilaiset ovat tervetulleita.

 

Musiikin osalta voit opetella soittamaan pianoa, kitaraa tai rumpuja. Ja nämä kurssit sopivat erinomaisesti myös lapsille ja nuorille. Lisäksi vinkiksi, että Varkaudessa voi opetella räppäämistä, äänentoistoa tai äänittämisen ja studio-ohjelmistojen perusteita. Mikäli haluat musiikin harrastamiseesi teoreettista pohjaa, ilmoittaudu Musiikin perusteet verkkokurssille.

 

Kädentaitojen kursseille toivotaan nuoria opettelemaan kädentaitoja. Yksi kädentaitojen uutuus on Matka Adindan maailmaan virkkaamalla Kuvansissa. Kolmalla voit harrastaa kankaankudontaa ja tutustua mm. tuffaukseen, huovutukseen ja kankaankuviointiin. Joroisten kylillä järjestetään joulu- ja pääsiäispajoja yhdessä aikuisille ja lapsille.  

 

Kirjoittamisesta kiinnostuneet voivat aloittaa harrastamisen Iloa kirjoittamisesta –kurssilla Joroisissa. Mukaan voivat tulla kaikentasoiset kirjoittajat.  Kolmalla jatkuu jo vuosia toiminut kirjallisuuspiiri.

 

Kielten osalta Venäjän alkeet jatkuu Joroisissa. Kielten uutuutena on maanantaisin kokoontuva Espanjaa senioreille – kurssi.

 

Mikäli mielenterveysongelmat lähipiirissä tai työssä puhuttaa, niin osallistumalla Mielenterveyden ensiapukoulutukseen saat mahdollisuuden pohtia omaa ja läheisten mielen hyvinvointia sekä sitä, miten mielenterveyttä voi vahvistaa. Kurssi järjestetään vuoden mittaan kaikissa kunnissa. 

 

Lapsille ja nuorille suunnatuissa Soisalo-taidekouluissa (kuvataide, käsityö, musiikki, tanssi) on tilaa uusille opiskelijoille. Aikaisempaa harrastuneisuutta ei vaadita, kiinnostus harrastukseen riittää. Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Musiikin yksilöopetukseen voi tulla tutustumaan kerran ja ryhmäopetuksissa voit käydä kahdella tunnilla ennen lopullista päätöstä harrastuksen aloittamisesta. Opiskelupaikkoja taidekouluihin voi kysyä jatkuvasti, sillä ryhmiä täydennetään mahdollisuuksien mukaan.  Kädentaitojen ja tanssin osalta ryhmät kokoontuvat Joroisissa. Musiikin ja kuvataiteen osalta opiskelu tapahtuu Varkaudessa.

 

Kurssit alkavat pääsääntöisesti 7.9.2020 alkavalla viikolla.

Lisätietoa kursseista ja ilmoittautuminen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/soisalo-opisto