Uutiset

Joroisten kunnan koronaohjeistus - 20.11.2020


Tilannekuva 20.11.2020

Sekä Etelä-Savo että Pohjois-Savo ovat koronaviruksen tilanteen osalta perustasolla. Pieksämäellä noudatetaan kiihtymisvaiheen rajoituksia sunnuntaihin 22.10.2020 saakka.

Joroisten kunnan alueella ei toistaiseksi tartuntoja ole todettu ja olemme perustasolla, mutta ihmisten liikkuvuus huomioiden on mahdollista, että koronavirusta esiintyy myös Joroisten kunnassa.


Toiminta koronaoireiden ilmaantuessa

  • Vähäisistäkin koronaoireista on syytä olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Ohjeet tämän tiedotteen lopussa.

Hygienia

  • Hyvä hygienia on tehokas tapa estää koronaviruksen leviäminen. Kunta suosittaa noudattamaan THL:n hygieniaohjeita.

Kasvomaski

Etätyö

  • Etätyötä suositellaan niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Koskee sekä yksityisiä että julkisia toimijoita.

Kokoontumiset

Harrastustoiminta

  • Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä liikunta- ja kulttuuritilaisuuksissa on huolehdittava mahdollisuuksien mukaan välimatkoista ja käytetään tarvittaessa kasvomaskia esimerkiksi ruuhkaisissa pukuhuoneissa ja vuoronvaihtotilanteissa.
  • Ryhmien ja vuorojen vaihtoihin tulee kiinnittää erityistä huomiota siten, että edellinen ryhmä olisi ehtinyt poistumaan tiloista ennen kuin seuraava ryhmä tulee paikalle.


Hyödyllisiä linkkejä:

Valtakunnallinen koronavirustilanne, rajoitukset ja suositukset. Sivustolta löydät tiedot muun muassa perustason, kiihtymisvaiheen sekä leviämisvaiheen toimista:
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Aluekohtaisen koronavirustilanteen, rajoitukset ja suositukset löydät:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

THL:n ohjeistus maskien käytöstä löytyy osoitteesta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Koronviruksen testaamiseen liittyvä ohjeistus löytyy soten sivuilta (Varkauden kaupunki):
https://www.varkaus.fi/hpo-sivusto/koronavirus-covid-19