Uutiset

Joroisten kunnan koronaohjeistus 4.1.2021


Joroisten kunnan laajennettu johtoryhmä on kokoontunut 4.1.2021 ja on antanut päivitetyn koronaohjeistuksen, joka tulee voimaan välittömästi ja on voimassa 22.1.2021 saakka.


Tilannekuva

ESSOTE:n alue, johon Joroinen sairaanhoitopiirijaon perusteella edelleen kuuluu, on koronaviruksen kiihtymisvaiheessa. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alue on perusvaiheessa. Joroisten ja Varkauden osalta koronatilanne on rauhallinen.

Toiminta koronaoireiden ilmaantuessa

 • Vähäisistäkin koronaoireista on syytä olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Ohjeet tämän tiedotteen lopussa.

Hygienia

 • Turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia tulee noudattaa tehostetusti.
 • Kasvomaskia tulee käyttää kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja.

Yleisötilaisuudet

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä ovat kiellettyjä 22.1.2021 saakka.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta (liite 1).

Kunta ei järjestä yleisötilaisuuksia rajoitusten ollessa voimassa.

Harrastustoiminta

 • Julkisissa ja yksityisissä sisäliikuntatiloissa suositellaan rajaamaan samassa sisätilassa olevien henkilöiden määrä korkeintaan 20 henkilöön. Lisäksi ryhmien vaihdot tulee järjestää siten, että ryhmien välinen kanssakäyminen voidaan välttää.
 • Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositellaan tauotettavaksi, jos turvavälejä ei voida säilyttää.
 • Kunta lisäksi muistuttaa, että kiihtymisvaiheessa olevalta alueelta ei tule siirtyä harrastuksiin perustasolla olevalle alueelle esimerkiksi Varkauteen.

Kunnan tilojen käyttö

 • Nuorisotiloissa voi oleskella samanaikaisesti enintään 20 henkilöä turvavälit huomioiden. Nuorisotiloissa yli 15-vuotiaat käyttävät maskeja.
 • Kirjastossa voi oleskella samanaikaisesti enintään 20 henkilöä turvavälit huomioiden. Kirjastossa yli 15-vuotiaat käyttävät maskeja.
 • Kunnan toimipisteissä kaikissa asiakastilanteissa käytetään maskeja.

Oppilaitokset ja opetuksen järjestäminen

 • Kouluilla ja lukiossa oppilas/opiskelijaryhmien välinen kanssakäyminen minimoidaan. Yli 15-vuotiaat ja henkilöstö käyttävät maskeja. Hygieniaohjeiden toteutumista valvotaan tehostetusti.

Varhaiskasvatus

 • Huoltajien asioimista varhaiskasvatuksen tiloissa tulee välttää. Huoltajien ja henkilökunnan tulee käyttää maskeja lapsia tuodessa ja lapsia haettaessa varhaiskasvatuksesta.

Etätyö

 • Etätyötä suositellaan niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Koskee sekä yksityisiä että julkisia toimijoita.

Vähävaraisten maskit

 • Vähävaraisille tarkoitettuja maskeja on jaossa kirjastolla.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Valtakunnallinen koronavirustilanne, rajoitukset ja suositukset. Sivustolta löydät tiedot muun muassa perustason, kiihtymisvaiheen sekä leviämisvaiheen toimista:
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Aluekohtaisen koronavirustilanteen, rajoitukset ja suositukset löydät:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

THL:n ohjeistus maskien käytöstä löytyy osoitteesta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Koronviruksen testaamiseen liittyvä ohjeistus löytyy soten sivuilta (Varkauden kaupunki):
https://www.varkaus.fi/hpo-sivusto/koronavirus-covid-19