Suoraan sisältöön

Uutiset

Ohjeita vaalimainontaan

Kuntaliiton ohje suosittaa, että ulkomainonta aloitetaan kunnan hallinnassa ja määräämisvallassa olevilla alueilla viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamisesta päättyen vaalipäivän iltaan. Eduskuntavaalien 2023 vaalimainonta on siten sallittua 15.3. – 2.4.2023 kunnan järjestämillä vaalimainospaikoilla Kuvansissa ja kirkonkylällä. Vaalimainostelineiden käytöstä ei peritä korvausta vaaleihin osallistuvilta ryhmiltä.

  • Tekninen toimi hoitaa vaalimainostelineiden pystyttämisen ja poisviennin sekä asettaa mainostelineisiin ryhmien toimittamat vaalimainokset.
  • Vaalimainoksia kiinnitetään jokaiselle ryhmälle samankokoiseen mainostilaan, joka on 780 mm (leveys) x 1160 mm (korkeus) per ryhmä.
  • Vaalimainosten kiinnittämiseksi ryhmiä pyydetään toimittamaan ne Joroisten kunnanvirastolle, osoitteeseen Lentoasemantie 130, viimeistään perjantaina 10.3.2023 klo 15.00 mennessä.

Kunnanhallituksen päätöksen (kh 10.10.2022 § 156) mukaisesti ja ehdokkaiden yhdenmukaisen kohtelun turvaamiseksi kunta sallii vaalimainonnan ainoastaan kunnan järjestämissä ja hoitamissa vaalitelineissä Kirkonkylällä ja Kuvansissa.

Muu vaaleihin liittyvä henkilömainonta:
Ehdokkaiden yhdenvertaisen kohtelun turvaamiseksi mahdollisessa muussa vaaleihin liittyvässä mainonnassa kunta noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä, Kuntaliiton suosituksia ja ELY:n ohjeita.

Ohjeita (pdf)

Design by Digitaali