Suoraan sisältöön

Uutiset

Ilmavoimat harjoittelee Joroisissa syyskuussa 2023

Karjalan lennosto

Tiedote 12.9.2023

Ilmavoimat harjoittelee Joroisissa syyskuussa 2023

Ilmavoimien Ruska 23 -ilmaoperaatioharjoitus aiheuttaa liikennejärjestelyjä ja liikkumisrajoituksia Joroisissa Varkauden lentoaseman alueella syyskuussa 2023. Ruska on Ilmavoimien vuoden pääsotaharjoitus, jossa on käytössä useita tukikohtia eri puolilla Suomea. F/A-18 Hornet -hävittäjät ja muut Ilmavoimien lentokoneet käyttävät Varkauden lentoasemaa harjoituksessa. Harjoitustoiminnan tarkoitus on ylläpitää ja kehittää Suomen ilmapuolustuksen valmiutta.

Karjalan lennoston Ruska 23-harjoituksissa käyttämiä tukikohtia ovat Rissala, Tervo, Joroinen ja Vieremä sekä Uppsala Ruotsissa. Harjoituksen lentotoiminta alkaa 25.9. kello 12 ja päättyy 30.9. kello 15 mennessä. Maanantaina ja tiistaina 25.-26.9. lentotoiminta päättyy iltaisin kello 22. Keskiviikosta 27.9. eteenpäin lentotoimintaa on kaikkina vuorokaudenaikoina.

Ruska 23 -harjoituksen ilmaoperaatioihin liittyy lentotoimintaa matalilla lentokorkeuksilla sekä yliäänilentoja, jotka lennetään mantereen yllä yli 10 kilometrin korkeudessa. Tukikohtien läheisyydessä noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtu- ja silppuheitteitä. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja. 

Ilmavoimat harjoittelee säännöllisesti tukeutumista muualle kuin kotitukikohtiin, jotta lentokalusto voidaan tarvittaessa hajauttaa nopeasti eri puolille Suomea. Toiminta maantietukikohdissa kuuluu kaikkien Ilmavoimien ohjaajien koulutukseen.

Puolustusvoimat ottaa käyttöön tarvitsemansa harjoitusalueen hallinnollisella päätöksellä. Käyttöön otetulla alueella rajoitetaan liikkumista harjoitusten aikana. Dronen lennätyskielto on voimassa hallinnollisen päätöksen rajaamalla alueella. 

Liikennejärjestelyt ja liikkumisrajoitukset Joroisissa

Karjalan lennosto ottaa käyttöön Varkauden lentoaseman lähialueineen 25.-30.9.2023 väliseksi ajaksi. Harjoitustoiminta aiheuttaa liikennejärjestelyjä sekä ajoittaisia ja paikallisia liikkumisrajoituksia lähialueen asukkaille harjoituksen aikana.

Varkauden lentoaseman kohdalla Joroisissa valtatie 5:lle asetetaan pysähtymiskieltomerkit ajalle 25.-30.9.2023.

Lisätietoja:
Ruska 23 -harjoitus projektiupseeri majuri Jari Kananen puh. 0299 800 (vaihde)

www.ilmavoimat.fi
www.ely-keskus.fi/tiedotteet

Design by Digitaali