Suoraan sisältöön

Uutiset

Influenssarokotukset alkavat marraskuussa

Pohjois-Savon hyvinvointialueen syystalven 2023–2024 influenssarokotukset alkavat marraskuussa 2023. Influenssarokote on maksuton Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisille riskiryhmille. Influenssarokotteen voi hankkia myös omakustanteisesti. Influenssarokotuksia annetaan sekä avoimissa rokotuspäivissä että ajanvarauksella. Koronan riskiryhmiin kuuluville tehosterokote annetaan samalla käynnillä.

Influenssakausi lähestyy jälleen. Influenssa on äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus, joka voi aiheuttaa jälkitauteja ja johtaa sairaalahoitoon. Influenssarokotus on tehokas tapa suojautua influenssaa vastaan. Syystalven 2023–2024 influenssarokotukset alkavat Pohjois-Savon hyvinvointialueella marraskuussa 2023. Ajanvaraus 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaan influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Lisätietoja löytyy THL:n verkkosivuilta: Influenssarokote - THL 

Influenssarokotteita on varattu vain oman asuinkunnan asukkaille. 

Lasten, nuorten ja raskaana olevien rokotukset

Lapsille ja raskaana oleville naisille rokote annetaan neuvoloissa ja nuorille koulu- tai opiskeluterveydenhuollon toimipisteissä.

Omakustanteiset influenssarokotukset

Jos henkilö ei ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, rokotteen voi hankkia apteekista omakustanteisesti. Omakustanteinen influenssarokote maksaa apteekissa noin 15 euroa. 

- Jos asiakas on hankkinut reseptin viime vuonna, hän voi tehdä uusimispyynnön Omakanta.fi-palvelun kautta. Uuden reseptin voi hankkia myös soittamalla oman terveyskeskuksen influenssarokotus-puhelinnumeroon, joka löytyy hyvinvointialueen verkkosivuilta ja tulevilla viikoilla paikallislehti-ilmoituksista, kertoo palveluyksikköjohtaja Ritva Vitri. 

- Kun asiakas on ostanut rokotteen, hän voi käydä pistättämässä rokotteen joko avoimissa rokotuspäivissämme, työterveyshuollossa tai varata rokotusajan, jatkaa Vitri.

Syystalven 2023 koronatehosterokote koronan riskiryhmille

Influenssarokote ja koronan riskiryhmiin kuuluville koronatehosterokote annetaan samalla käynnillä.

Design by Digitaali