Muutoksia Varkaus – Joroinen lähiliikenteessä 3.6.2024 alkaen

Sopimusliikenteen kilpailutusten myötä Varkaus – Joroinen lähiliikenteen ja Varkauden paikallisliikenteen liikennöitsijä vaihtuu 3.6.2024 alkaen.

Pohjois-Savon ELY-keskus kilpailutti viime talvena Varkaus – Joroinen lähiliikenteen sekä Varkauden paikallisliikenteen. Kilpailutuksen myötä liikennöitsijänä aloittaa 3.6.2024 alkaen Soisalon Liikenne Oy.

Liikennöitsijöiden vaihtuminen ei aiheuta paikallisliikenteen lippuihin tai hintoihin muutoksia, vaan entiset lipputuotteet käyvät jatkossakin. Lisäksi Varkauden seudulle tulee uutena vaihtoehtona Keski-Savon kausilippu, jolla voi matkustaa Pieksämäen ja Varkauden paikallisliikenteissä sekä Varkaus-Joroinen ja Varkaus-Pieksämäki yhteysväleillä. Uusilla sopimuksilla on ilmastopositiivisia vaikutuksia, sillä Varkauden paikallisliikenteiden bussit kulkevat jatkossa biodieselillä.

Varkauden paikallisliikenteen linja 1 on jatkossa yhdistelmä aiemmin ajetuista linjoista 1 ja 2. Linjojen yhdistämisellä parannetaan aikatauluvarmuutta, sillä se mahdollistaa aiempaa väljemmän ajoajan (nykyisin liian kireälle) Taulumäki– Sairaala-välille. Varkaus-Joroinen lähiliikenteen reittien lähtö- ja päätepysäkiksi on yhtenäistetty Varkaudessa Kuoppakangas. Kuvansin linja on muutettu kulkemaan Lemmikkitien kautta.

Oheisesta linkistä näet Pohjois-Savon ELY-keskuksen tiedotteen, joka koskee bussiliikenteeseen tulevia muutoksia kesäkauden alussa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savo alueilla.

Bussiliikenteeseen muutoksia kesäkauden alussa (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo) | ELY-keskukset (sttinfo.fi)

Varkauden paikallisliikenne ja lähiliikenne aikataulut sekä lippuhinnat 3.6.2024 alkaen.