Suoraan sisältöön

Hoitotakuu

Hoitotakuun toteutuminen

Ensiapuun ja kiireelliseen hoitoon on päästävä heti potilaan asuinpaikasta riippumatta. Kiireellistä hoitoa varten terveyskeskuksissa ja sairaaloissa on päivystysvastaanotot.

Kiireetöntä hoitoa tarjotaan kunnan asukkaille terveyskeskuksissa. Hoitoon pääsylle on taattu tietyt määräajat. Jos terveyskeskus tai sairaala ei voi tarjota hoitoa säädetyssä ajassa, niiden on hankittava se muualta. Terveysaseman hoitoonpääsyraportti tammi-huhtikuu 202.

HOITOTAKUUN TOTEUTUMINEN JOROISTEN TERVEYSASEMALLA
(Tilanne tammi-huhtikuu 2021)

Yhteydensaanti 

Kuntalaisen on saatava yhteys terveyskeskukseen arkipäivisin virka-aikana välittömästi. Ajanvaraus terveysasemalla tapahtuu puhelimitse ma-pe klo 8.00-15.00 numerosta 017-579 6999, soittamalla muiden avopalvelujen toimipisteiden yhteysnumeroihin tai tulemalla terveysasemalle. Puhelu siirtyy takaisinsoittopalveluun ja terveysasemalta soitetaan takaisin potilaalle samana päivänä klo 16 mennessä. Yhteydensaanti toteutuu tammi-huhtikuu 2021. 

Vastaanotolle pääsy tammi-huhtikuu 2021:

Lääkärin vastaanotto

Tammi – huhtikuussa 2021: Joroisissa ei THLn tai potilastietojärjestelmän raportin mukaan ole yhtään yli 90 pv odottanutta. Hoitotakuu toteutuu. Potilaat pääsivät lääkärin vastaanotolle huhtikuussa  2021 keskimäärin 2-3 viikon sisällä. 

Fysioterapia

Tammi- huhtikuussa 2021: Hoitotakuu toteutuu sekä Varkauden että Joroisten yksikössä. Potilaat pääsevät fysioterapiaan, apuvälinepalveluihin ja toimintaterapiaan kiireellisyysjärjestyksessä siten, että kiireelliset hoidetaan viikon sisällä. Kiireettömissä tapauksissa fysioterapiaan pääsy toteutuu 2 – 6 viikossa. Apuvälinepalveluihin pääsy toteutuu kiireellisyys huomioiden 1 vrk – 4 viikon sisällä. Toimintaterapiaan pääsy toteutuu viimeistään 3 kuukauden kuluessa pyynnön saapumisesta. 

Hammashoitola 

Tammi-huhtikuussa 2021: Hoitotakuu toteutuu sekä Varkauden että Joroisten suun terveydenhuollossa. Nispa -takaisinsoittojärjestelmä on käytössä arkisin Varkaudessa ma – pe klo 8.00 – 16.00. Kaikissa tapauksissa yhteydenotto potilaaseen on tapahtunut saman päivän aikana. Arkisin klo 8.00 - 16.00 potilaan on mahdollista tulla myös käymään Varkauden hammashoitolan ajanvarausluukulla. Varkaudessa hoidetaan keskitetysti myös joroislaisten ajanvaraus.

Varkaudessa ja Joroisissa hoidon tarpeen arviointiin pääsee nopeasti. Hoidon tarpeen arvioi hoitohenkilökunta joko ajanvarauksen yhteydessä tai hammashoitolassa saman päivän aikana. Ei kiireellinen aika pyritään varaamaan niin, että potilas pääsee vastaanotolle vaivasta riippuen 1-3 kuukauden kuluessa. Kiireellinen hoito järjestetään saman päivän aikana. Yli 90 pv odottaneita ei ole potilastietojärjestelmän raportin, eikä THL:n tilastojen mukaan Joroisissa tai Varkaudessa.

Design by Digitaali