Valinnanvapaus terveydenhuollossa

Tervetuloa asioimaan Joroisten terveysasemalle!

Terveydenhuoltolain (47§) mukaisesti valinnanvapautesi lisääntyy ja voit muun muassa valita, millä terveysasemalla sinua hoidetaan. Meillä terveysasemalla sinua palvelevat ammattitaitoiset lääkärit ja hoitajat. Hoitomme on potilaslähtöistä ja potilaiden ongelmiin paneudutaan kokonaisvaltaisesti. Vahvuutenamme on aito joroislainen osaaminen, hyvä paikallistuntemus ja savolainen elämänasenne. Terveyskeskuksemme on sopivan kokoinen ja siellä sinua ja ongelmiasi käsitellään yksilöllisesti.

Jos haluat valita Joroisten terveysaseman, lataa terveysaseman/terveyskeskuksen vaihto -lomake (pdf) ja palauta se täytettynä Joroisten terveysasemalle, os. Sairaalatie 1, 79600 Joroinen. Samalla lomakkeella voit ilmoittaa vaihdosta myös entiseen omaan terveyskeskukseesi tai me voimme tehdä sen puolestasi.

Jos haluat antaa palautetta toiminnastamme, voit täyttää asiakaspalautelomakkeen (pdf)nimettömänä myös paperisena. Palautusosoite löytyy lomakkeesta.

Lisätietoja terveysaseman toiminnasta löydät Joroisten kunnan nettisivuilta tai voit ottaa meihin yhteyttä arkisin klo 8.00-15.00 puhelimitse 017 5784 443 tai sähköposti: joroinen.terveysasema@varkaus.fi. Valitessasi Joroisten terveysaseman, tarkoittaa se koko perusterveydenhuollon palvelujen siirtymistä Joroisten terveysasemalle sisältäen muun muassa neuvolavastaanoton ja hammashoidon. Uuden terveysaseman valinnan voi tehdä aikaisintaan vuoden kuluttua.

Lisätietoja terveysaseman valinnasta ja vaihdosta löytyy esimerkiksi Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

Potilas maksaa käynneistään Joroisten terveysasemalla asiakasmaksun voimassa olevan taksan mukaisesti.

Kela korvaa matkakustannukset pääsääntöisesti potilaan lähimmän terveysaseman mukaisesti. Omavastuu on 25.00 €/matka. Lisätietoa Kelan matkakorvauksista.