Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus


Toisen asteen koulutukseen voivat opiskelijat hakeutua mieltymystensä mukaan. Joroislaiset opiskelijat hakeutuvat lähellä oleviin ammatillisiin oppilaitoksiin. Joroisten lähimmät ammatilliset koulutuspaikat ovat Juvalla, Pieksämäellä ja Varkaudessa.

Savon ammatti- ja aikuisopisto, Varkaus

Etelä-Savon ammattiopisto, Mikkeli, toimipaikat Pieksämäellä ja Juvalla

Ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut viime vuosina. Joroisten peruskoulu on erityisesti kannustanut metallialan opintoihin ja tehnyt yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Joroislaiset oppilaat ovat myös menestyneet vuosittaisissa TAITAJA -kisoissa. Ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteistyötä vahvistetaan Etelä-Savon alueella MUN JUTTU -hankkeella. Oppilaat ovat joko ammatillisen koulutuksen tai lukion oppilaita ja täydentävät "osaamistaan" molempien koulutusmuotojen kursseilla. Tavoitteena on kaksoistutkinnon suorittaminen.

Oppisopimuskoulutus:

Oppisopimuskoulutuksella on mahdollista suorittaa ammatillisen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto.
Hakeutuminen: Opiskelija etsii sopivan työpaikan ja ottaa työnantajan kanssa yhteyttä oppisopimustoimistoon. Oppisopimuksen voi aloittaa koska tahansa.

Yhteystiedot:

Oppisopimustoimistot, joita on mm. yllä mainittujen koulutuksen järjestäjien toiminnan yhteydessä.

Copyright 2008 Joroisten Kunta