Joroinen mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa!

Joroinen on ensimmäistä kertaa mukana Ylen järjestämässä valtakunnallisessa kampanjassa, jossa kerätään roskia katujen varsilta ja muualta maastosta. Kannustamme kaikkia kuntalaisia keräämään omasta lähiympäristöstään roskat ja merkitsemään kerättyjen roskapussien määrän Ylen laskuriin. Kampanja alkaa 15.4. ja huipentuu Maailman ympäristöpäivään 5.6.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa ja mukaan voi haastaa kaverin, perheen tai työyhteisön. Kerätyt roskapussit merkitään sen kunnan alueelle, jolta ne on kerätty. Kampanjassa ei ole määritelty roskapussin kokoa, joten voit hyödyntää kotoa valmiiksi löytyvät pussit. Roskapussien hävittämiseen on suositeltavaa käyttää omaa tai taloyhtiön sekajäteastiaa.

Roskien keräämisessä tulee huomioida turvallisuus. Käytä tukevia kenkiä, sillä roskia kerätessä voit joutua poistumaan tieltä epätasaiselle pientareelle. Myös hanskojen ja roskapihtien käyttö on suositeltavaa. Lisäksi etenkin katujen varsilla kerätessä on hyvä olla näkyvät vaatteet, kuten huomioliivi. Lisätietoa kampanjasta ja roskapussien ilmoittaminen osoitteessa https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia